Back home..

Ik ben ondertussen alweer drie weken thuis en alweer twee weken aan het werk bij de Dining. Dat weer een erg leuke nieuwe uitdaging, we hebben een leuk team om mee te werken. Ik bedacht me dat ik nog een blogje geschreven had op het vliegveld van Auckland. Deze hadden jullie dus nog even van me tegoed! 

Time to go home

Oh wauw en dan is ineens de tijd aangebroken om naar huis te gaan! Wat zijn de afgelopen drie maanden omgevlogen zeg! Ik heb echt een top tijd gehad In zowel Australië en Nieuw-Zeeland. Veel leuke mensen ontmoet en nieuwe vrienden gemaakt, veel geweldige plekken ontdekt. Wie had ooit gedacht dat ik uit een vliegtuig zou gaan springen? Of Mt. Doom bekent van the Lord of the Rings zou beklimmen en vervolgens de Tongariro Crossing twee keer te wandelen? Ik heb gewoon zo veel beleeft dat het nauwelijks te bevatten is, vandaar ook deze blogs zodat ik over vijf jaar nog eens terug kan lezen wat ik allemaal gedaan heb! Drie maanden reizen in cijfers: meer dan 5000 foto’s, naar schatting zo’n 8000km in de bus. Talloze mooie plekken bezocht en tientallen mensen leren kennen.

Nog even over de afgelopen week, in het laatste blog schreef ik over mijn tijd in Kaikora. Dit was de laatste stop op het zuider eiland en daarna was het tijd om terug te gaan naar het noorder eiland. Precies een maand nadat ik de oversteek naar het zuider eiland had gemaakt zat ik weer op de ferry naar Wellington om daar een dagen te blijven. Hier heb ik nog een korte wandeling gemaakt over mt. Victoria, Wellington is eigenlijk om deze berg heen gebouwd en kun je dus de hele stad overzien vanaf de top van de berg. Na Wellington was het tijd om richting Taupo te gaan om daar drie dagen te relaxen. Maar ik bedacht me, ach waarom doe ik de Tangariro Crossing niet gewoon nog even een keer? Zo gezegd zo gedaan en dit keer had ik m’n camera maar een keer meegenomen. Door het prachtige weer en doordat ik nu de Mt. Doom niet gedaan heb was het een erg mooie wandeling. De heide stond nu in bloei en konden we genieten van weidse uitzichten. Door de bergen heen keken we uit over een prachtig wolken dek. Ach je weet foto’s zeggen meer dan woorden. Onbeschrijfelijk dus! Maar dit keer erg genoten van de wandeling.. De volgende dag wel lekker kunnen relaxen in Taupo. Op zaterdag was het tijd om richting Auckland te gaan. Het zou de laatste Kiwi Experience trip zijn. Helaas dachten ze bij Kiwi daar anders over.. Blijkbaar heeft YHA (van de hostels waar ik meestal sliep) een paar maanden geleden een ander hostel (Finlay Jack’s) over genomen en is hun vorige hostel over gegaan naar Haka Lodge. Helaas snapt Kiwi dit niet en dus, toen ik mijn pick-up vanaf YHA had geboekt stond de bus bij Haka Lodge. Nadat ik een half uur gewacht had bij YHA toch maar het kantoor van Kiwi gebeld en die vertelden me glashard dat ik bij het verkeerde hostel stond. De bus was onder tussen al vertrokken naar Auckland, zonder mij. Toen dus maar een InterCity bus geboekt die nog een uur later ging. Gelukkig kon ik met hen wel naar Auckland! Bedankt Kiwi om mijn laatste tripje nog even lekker te verprutsen!

In Auckland aangekomen had ik nog twee dagen om lekker rustig aan te doen voor dat ik zometeen op t vliegtuig stap om naar Nederland terug te vliegen! Als ik eerlijk ben mag het van mij ook wel woensdag ochtend (of dinsdag avond, Nederlandse tijd) zijn. Lekker weer in mijn eigen bed slapen na drie maanden! Ook fijn om iedereen weer te zien. Aan de andere kant had ik ook nog wel in Nieuw Zeeland willen blijven en met een auto beide eilanden te verkennen. Ik blijf er bij dat de Kiwi Experience een goede manier is om Nieuw Zeeland te leren kennen en mensen te ontmoeten maar je mist toch wel heel veel plekken die je met een auto wel zou zien. Ze stoppen onderweg op veel plekken om een korte wandeling te maken. Maar met een eigen auto heb je meer vrijheid.

Hiermee is dus een eind gekomen mijn tijd down under! Ik hoop dat jullie net zo genoten hebben van mijn blogs als ik van mijn reis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s