Whitsundays

De zeilcruise door de Whitsundays, met de “Pride of Airlie”, was misschien wel één van de mooiste tours die ik hier in Aussie gemaakt heb. De Whitsundays bestaan uit 74 verschillende eilanden voor de kust van Airlie Beach. Van deze 74 eilanden zijn er slechts acht waarop gebouwen staan en wij hadden de eer om in een prachtig ressort te verblijven gedurende twee nachten. De eerste dag werden om twee uur verwacht bij een busstop in Airlie Beach om in te checken bij de reisorganisatie. Nadat iedereen een savety number had gekregen werden we met de bus naar de haven gebracht om te boarden op de Pride of Airlie. Na de tocht van ongeveer twee uur kwamen we aan in het ressort, tijdens de tocht kregen we de nodige savetybriefings over hoe te handelen op de boot. Op het eiland aangekomen kregen we de kamers toegewezen en was er tijd om te gaan zwemmen, wat een heerlijke verkoeling is na een warme dag in tropisch Australië. In deze tijd van het jaar is het er ongeveer 32ºC wat op kan lopen tot rond de 40ºC. ’s Avonds was het tijd voor een gezellig avond met de groep om elkaar wat beter te leren kennen.

De volgende dag stond er een volle dag in en op het water op het programma. Na ongeveer 2,5 uur varen kwamen we bij het zuidelijke stuk van het Great Barrier Reef aan om daar te gaan snorkelen. Wat een beleving is dat ook weer zeg! Zoveel verschillende vissen en kleuren dat je daar ziet! Wel vond ik het wat te druk om met zijn zestig-en tegelijk te gaan snorkelen. Het gebied was daar eigenlijk wat te klein voor. Vandaag dat ik vooral buiten om het gebied ben gezwommen. Ah en dan de “stinger-suits” erg sexy pakjes om je te beschermen tegen de kwallen die in het gebied zwemmen. De meesten zijn dodelijk of krijg je erge jeuk van. Ik voelde me net een Michelin-poppetje. Na het snorkelen en de lunch zijn we naar Whithavenbeach gevaren. Een erg prachtig strand dat silica bevat waardoor het een totaal wit strand is. Ook heeft het strand een reinigende werking voor de huid en je haren. Je kunt er zelfs je sieraden mee schoonmaken. Hier lekker gezwommen en rond gehangen op het strand. Waarna het weer tijd was om terug te varen naar het ressort. Waar een karaoke avond stond geprogrammeerd, voor mij de kans om eens “Bohamian Rhapsodie” van Queen te zingen 🙂

De volgende dag liepen de temperaturen op tot rond de 37ºC waar we heerlijk van konden genieten tijdens een wandeling over het eiland. De wandeling leidde naar een uitkijk punt met een adembenemend gezicht over de eilanden van de Whitsundays. Na de wandeling voelde ik me echt als een smeltende sneeuwpop! Het zweet droop overal vandaag. Daarna konden we kiezen om bij het eiland nog te gaan snorkelen en te kijken hoe 1 van de tourguides de vissen aan het voeren was. Na het snorkelen was het alweer tijd om terug te gaan naar Airlie Beach. Hier verbeeld ik nog een dagje om vervolgens de bus te pakken naar Townsville.