Fraser Island

Na het Bush Camp was het tijd om naar Hervey Bay te gaan om een paar dagen off the road te gaan op het geweldige Fraser Island. Dit is één van de grootste zandeilanden van het zuidelijk halfrond. 100km lang en bevat verschillende meren. Het eiland is ontstaan doordat het zand opgespoeld is tegen een oude uitgewerkte vulkaan, waarvan de rotsen boven het water uitsteken. Deze rotsen hebben we dan ook beklommen. Ze staan bekend als de Indian Heads, wat zijn naam te danken heeft aan Captain Cook. Toen hij het eiland in 1770 ontdekt heeft stonden er enkele Aboriginals op de rotsen te kijken, in die tijd werden inheemse mensen Indianen genoemd. Later zijn er door de kolonisten zo’n 300 Aboriginals van de rotst geduwd. Het is niet te bevatten hoe groot de effecten van het koloniseren van nieuwe werelden heeft op de inheemse bevolking. Zelfs nu hebben de Aboriginals moeite met hedendaagse dingen. Hun lichaam is bijvoorbeeld niet in staat om alcohol af te breken. Waardoor dit een groot probleem is onder deze mensen, helemaal omdat ze blijven drinken.

Op Fraser hebben we verschillende meren (o.a. Lake McKenzie) en Eli Creek bezocht en lekker gezwommen. Helaas was het slapen op het eiland echt survivallen we sliepen in een tentenkamp van de tourorganisatie wat voorzien was van alle basisvoorzieningen zoals een campingkeuken (met barbecue!) en een Dixi. In het kamp sliepen we met zijn vieren in een tent op dunne slaapmatjes. Dus slapen lukte daar niet echt. De tweede nacht dan ook geprobeerd te slapen in de hoofdtent op de bankjes.

Het kamp was omheind met een elektrisch hek om ons te beschermen tegen de wilde Dingo’s die rond het kamp leven en die altijd opzoek zijn naar eten. Ondanks dat het lieve hondjes lijken zijn het wilde dieren waarvoor je altijd op je hoede moet zijn. Als je ’s avonds naar het strand wilde gaan moest je een “Dingostick” meenemen en altijd in een groepje gaan. Het zijn echte groepsdieren die niet snel een groep aan zal vallen maar in een groep een individu zal pakken. Op het strand slapen werd dan ook zeker niet aangeraden. Maar wat enkele groepsleden toch geprobeerd hebben. Gelukkig voor hen is er niets gebeurd!

Ook hier hadden we weer een erg leuke groep. Waaronder de Denen die ik eerder had leren kennen, maar ook wat Nederlanders, Duitsers, Engelsen en Zweden. Ook de tourguide was erg aardig en feestte ’s avonds lekker met ons mee. Dit maakt dat ik hier een erg leuke tijd heb gehad! Sommige mensen die ik heb hier heb leren kennen ben ik op de komende toeren weer tegengekomen.